Veel gestelde vragen informatietekst
VSM sponsort niet met financiële bijdragen, alleen maar met producten. Je kan je sponsorverzoek indienen door middel van het invullen van het sponsorformulier: indien sponsorverzoek.
VSM heeft een grote advieslijst. Mocht je het antwoord hierin niet kunnen vinden neem dan contact op met de VSM Advieslijn via e-mail of gratis per telefoon (0800-9011).
Vrijwel alle homeopathische geneesmiddelen kun je gebruiken tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft. Indien dit niet het geval is, wordt het uitdrukkelijk vermeld in de bijsluiter. Deze geneesmiddelen hebben altijd een waarschuwing op het etiket of op de bijsluiter. Lees deze dus altijd zorgvuldig na.
Na opening van het product kun je de datum aanhouden die op de verpakking staat.
Er bestaat geen keurmerk, maar wel een Registratieregeling volgens de Wet Op de Geneesmiddelen (WOG). Homeopathische geneesmiddelen moeten van de overheid door de fabrikanten worden aangemeld bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen. Zij beoordeelt homeopathische middelen op kwaliteit wel op een manier die recht doet aan de principes van de homeopathie. Het is het doel van de registratie om de kwaliteit van homeopathische geneesmiddelen te waarborgen. De meeste homeopathische geneesmiddelen van VSM zijn voor deze registratie aangemeld en/of zijn reeds geregistreerd.
Alle VSM geneesmiddelen die vrij verkrijgbaar zijn (d.w.z. zonder recept) kun je zelf kopen bij de apotheek, drogisterij of reformzaak met geneesmiddelverkoop. Je kunt ook direct bestellen in onze webshop.
Homeopathische geneesmiddelen kun je meestal in vier vormen krijgen: druppels, tabletten, granules (grote korrels) en globuli (kleine korrels). De druppels kun je direct in de mond druppelen, op een lepeltje of op een lepel water (afhankelijk van de bijsluiter). De tabletten en granules en globuli laat je in de mond ‘smelten' en uiteen vallen. Het geneesmiddel wordt zo snel door het mondslijmvlies opgenomen.

Uitwendige producten, zoals zalf, gelei, crème, emulsie enzovoort kunnen in het algemeen naar behoefte worden gebruikt. Lees hiervoor steeds goed de bijsluiter.
Je kunt het geneesmiddel het beste in een ‘schone' mond innemen. Dus als het mondslijmvlies niet bezig is andere stoffen, b.v. uit voedsel, op te nemen. Want een homeopathisch geneesmiddel werkt het beste als het door het mondslijmvlies wordt opgenomen. Let op: dit betekent dat je ook rekening moet houden met drinken, tandenpoetsen of kauwgum, wat ook allemaal inwerkt op je mondslijmvlies. Om te onthouden dat je je geneesmiddel moet innemen, kun je het beste een vast tijdstip kiezen, bijvoorbeeld een half uur voor of na het eten.
Soms zijn uitwendige VSM producten verkrijgbaar in meerdere vormen, bijvoorbeeld crème, zalf, emulsie of gel.
Wanneer kies je nu wat?
Ze hebben allemaal dezelfde werking. Soms bestaat een homeopathisch geneesmiddel maar in één vorm en soms kun je zelf kiezen. De druppels worden meestal gemaakt met alcohol, de tabletten met lactose en magnesiumstearaat en de granules en globuli met saccharose en melksuiker (lactose).
Het is in principe geen enkel probleem voor de VSM middelen als de temperatuur een aantal dagen boven de 25°C uit komt. Dit is niet van invloed op de kwaliteit.

Bij zalven en crèmes is het mogelijk dat deze scheiden door grote hitte (bijvoorbeeld in een afgesloten auto). Er komt dan vocht uit de tube. In dat geval moet het product weggegooid worden.
Voor veel van onze producten geldt dat ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Voor vragen hierover kun je contact met ons opnemen.
Door aanhoudende problemen met één van de grondstoffen van Travelin is dit product niet meer leverbaar. U kunt contact opnemen met de VSM Advieslijn voor een alternatief advies. De Advieslijn is bereikbaar op 0800 -9011 (gratis) of per mail advieslijn@vsm.nl
De producten van VSM zijn online verkrijgbaar in de VSM Webshop. Klik hier om naar de webshop te gaan.
Je kunt gebruik maken van de zoekfunctie. Deze vind je rechts bovenaan de pagina. Ook kun je direct in het productoverzicht kijken.
Soms zijn uitwendige VSM producten verkrijgbaar in meerdere vormen, bijvoorbeeld crème, zalf, emulsie of gel.
Wanneer kies je nu wat?
Calendulan crème, zalf, gel en wondspray mag al bij baby's vanaf 0 jaar gebruikt worden. De Calendulan emulsie en Calendulan Zon is echter pas geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Voor kinderen jonger dan 2 jaar is Calendulan kinderemulsie de speciale kindervariant.
Alle varianten van Cardiflor mogen al bij baby's vanaf 0 jaar gebruikt worden. Bij de middelen voor uitwendig gebruik, moet VSM het alleen vermelden als het niet gebruikt mag worden onder een bepaalde leeftijd. Als er niets in de bijsluiter staat, is het ook geschikt voor baby's en kleine kinderen.
Cardiflor emulsie* is daar het meest geschikt voor. Het kan dun worden aangebracht en trekt snel in.

*Homeopathisch geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Zonneallergie wordt gekenmerkt door jeukende bultjes en vochtige blaasjes. Bij zonneblaasjes kun je Cardiflor Zon* gebruiken. Cardiflor Zon* werkt verzachtend en verzorgt de zonneblaasjes. Cardiflor Zon* is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 0 jaar.

*Gezondheidsproduct.
Veel gestelde vragen over de VSM Kind lijn kunt u vinden op http://www.vsmkind.nl

Zonneallergie wordt gekenmerkt door jeukende bultjes en vochtige blaasjes. Bij zonneblaasjes kun je Cardiflor Zon* gebruiken. Cardiflor Zon* werkt verzachtend en verzorgt de zonneblaasjes. Cardiflor Zon* is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 0 jaar.

*Gezondheidsproduct.

Rinileen neusspray is Nisyleen neusspray geworden. Alleen de naam is anders, de samenstelling is hetzelfde gebleven.
Tussistin suikervrije siroop is voor kinderen vanaf 6 jaar. Voor kinderen jonger dan 6 jaar adviseren wij de speciale kindervariant, nl. Tussikind suikervrije siroop.
Kaloba, een geregistreerd kruidengeneesmiddel, bevat net als Nisyleen Forte het actief ingredient Pelargonium sidoides. Je kunt dus kiezen voor dit product. Kaloba tabletten bevatten dezelfde hoeveelheid Pelargonium sidoides als Nisyleen Forte.
Nisyleen Weerstand tabletten en druppels zijn uit het assortiment. Als alternatief kan je Nisyleen Echinece bruistabletten gebruiken. Nisyleen Echinacea bruistabletten verhoogt de weerstand en stimuleert het afweersysteem.
De Spiroflor SRL gel en Spiroflor SRL crème worden voor dezelfde klachten gebruikt. De gel trekt wat sneller in de huid dan de crème. De crème voelt iets minder koud aan dan de gel en is uitermate geschikt om mee te masseren.
De Spiroflor Sport* die je hebt gebruikt bevat de stof methylnicotinaat die de doorbloeding bevordert en zorgt voor een warm gevoel. De gel is bedoeld om ná het sporten te helpen bij een sneller herstel van spieren. Het wordt door de meeste sporters gewaardeerd, juist om de warmteopwekkende invloed.

Je hebt gemerkt dat de huid rood wordt en bij een gevoelige huid kan er een licht kriebelend, prikkelend gevoel ervaren worden. De roodheid trekt na enige tijd weer weg. Na ongeveer 1 uur is bij de meeste personen de roodheid weer weggetrokken.

*Gezondheidsproduct.

Je bestelling en de financiële afhandeling wordt verzorgd door onze logistieke partner Drogisterij.net. Ze draagt ook zorg voor retouren en herroepingsrecht. Lees hieronder hoe dit werkt

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.
De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.
Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het door ons toegezonden modelformulier voor herroeping (PDF), maar bent hiertoe niet verplicht.
Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddels als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.
Op onze producten is de wettelijke garantie van toepassing. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Als het product niet aan je verwachtingen voldoet kan je contact opnemen met VSM via het gratis telefoonnummer 0800 - 9011 of via mail Advieslijn@vsm.nl.
Bij ontvangst van een verkeerd artikel controleert u eerst welk artikel u heeft besteld en welk artikel is bevestigd via de e-mail. Komt dit niet overeen met de ontvangen artikelen, neemt u dan alstublieft zo snel mogelijk contact op met de Drogisterij.net, telefoon 0800 - 9011 (keuze 2) of mail naar vsm@drogisterij.net
Wanneer je meerdere artikelen in één keer bestelt, kan het zijn dat niet elk artikel voorradig is. Wij wachten maximaal 3 dagen met verzenden tot de bestelling compleet is. Mocht je bestelling na 3 dagen nog niet compleet zijn dan verzenden wij alvast de voorradige producten. De ontbrekende artikelen ontvang je op een later moment. Je wordt geïnformeerd over de nieuwe levertijden. Indien je beslist om dit product niet meer te ontvangen, dan kun je kosteloos ontbinden.
Je kan de algemene voorwaarden hier lezen: Algemene voorwaarden
Als je een klacht hebt, kun je contact opnemen met de klantenservice 0800 - 9011. Dit kan tijdens kantooruren via telefoonnummer of door het sturen van een email naar webshop@vsm.nl. Je ontvangt hierop binnen een week een inhoudelijke reactie.

Je hebt ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. kijk voor meer informatie op website van de geschillencommissie
Je hebt het recht gedurende 14 dagen na ontvangst van de goederen deze zonder opgave van redenen te retourneren met behulp van het meegezonden retourformulier. De goederen dienen ongebruikt en, indien redelijkerwijs mogelijk, in de originele verpakking geretourneerd te worden.
Het volledige aankoopbedrag (inclusief de verzendkosten voor de heenzending) wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na meldingsdatum gerestitueerd. De kosten van retourzending komen in principe voor jouw rekening maar worden mogelijk vergoed indien Drogisterij.net verwijtbaar heeft gehandeld.

Download het retourformulier
Nee, alle bedragen die op de rekening van VSM gestort worden, zullen worden terug geboekt. Drogisterij.net is, in opdracht van VSM, verantwoordelijk voor een correcte en tijdige afhandeling van bestellingen, betalingen en verzendingen. Op de bevestiging van je bestelling staat vermeld hoe je bedrag over kunt maken.
Je kan je bestelling betalen via:
  • iDeal
  • Overboeking
  • Onder Rembours
  • Creditcard
Voor mee informatie met betrekking tot betaling, kijk op www.drogisterij.net
Je kunt een bestelling plaatsen door producten in je winkelmandje te plaatsen of op direct afrekenen te klikken. Als je de producten die je wilt bestellen geselecteerd hebt, kun je op ‘naar de kassa’ klikken. Daar zie je een overzicht van de door jou in de winkelmand geplaatste producten.

Na controle kun je klikken op afrekenen. Vervolgens kom je op een pagina waar gevraagd wordt om je gegevens. Vul je gegevens en betalingswijze in. Klik nu op gegevens controleren. Kloppen de NAW gegevens en factuurgegevens? Klopt je bestelling? Klik dan op afrekenen. Je wordt doorgestuurd naar Drogisterij.net die de factuurafhandeling en verzending voor je regelt.

Alle prijzen in de webshop zijn inclusief BTW.
Je kunt vanuit het buitenland geen producten bij ons bestellen. Wij verwijzen je hiervoor naar www.drogisterij.net
Uw bestelling via de webshop van VSM wordt uitgeleverd en geincasseerd door Drogisterij.net.
Wij verzenden uw bestelling dezelfde dag als:
  • U voor 21:00 uur heeft besteld.
  • U voor 21:00 uur heeft betaald.
  • Als u niet voor betaalwijze bankoverboeking heeft gekozen.
  • Alle producten van uw bestelling op voorraad zijn.
Voor vragen kun je contact opnemen met de klantenservice 0800 - 9011 (optie 2) of via email vsm@drogisterij.net.
Ja, na verzending van je pakket ontvang je in geval van pakket post een email van ons, met daarin een code om je pakket te kunnen volgen.
Er wordt uitsluitend in Nederland. De bezorgkosten bedragen €3,95. Voordat de overeenkomst gesloten wordt, zal de totaalprijs kenbaar worden gemaakt. Boven de 25 euro worden er geen bezorgkosten in rekening gebracht
Bij een groot aantal (gezondheids)producten staat op de verpakking waar je het voor gebruiken kunt. Bij de homeopathische geneesmiddelen staat dit er niet op. Vraag de drogist om advies. Of bel gratis de VSM Advieslijn (tijdens kantooruren). Telefoonnummer: 0800-9011 of mail advieslijn@vsm.nl. Een ervaren team zit klaar om jouw vragen over onze producten te beantwoorden.
De nodige informatie vind je ook op www.zelfzorg.nl
Bij ieder VSM middel bedoeld voor zelfmedicatie vind je een bijsluiter of informatie over het gebruik van dit middel. Als je een homeopathisch geneesmiddel koopt (de status wordt vermeld op de verpakking) staat er geen informatie in de bijsluiter waar je dit middel voor gebruiken kunt. Wij adviseren in dit geval gratis contact op te nemen met de VSM Advieslijn; telefoonnummer 0800-9011 (tijdens kantooruren)of mail advieslijn@vsm.nl. Of vraag de drogist om advies. Meer informatie kan je ook vinden op www.zelfzorg.nl
VSM mag zelf geen schriftelijke informatie over de toepassing van homeopathische geneesmiddelen meer leveren. Wij adviseren om tijdens kantooruren gratis de VSM Advieslijn te bellen: 0800-9011.
Je kan informatie vragen aan de adviesdrogist. Verder vind je ook informatie op www.zelfzorg.nl
Alle informatie over homeopathische geneesmiddelen met indicatie is per 1 augustus van onze website gehaald, omdat wij vanaf die datum geen reclame meer mogen maken. Folder, gidsjes en andere schriftelijke documentatie over homeopathische geneesmiddelen met indicatie mogen wij niet meer verspreiden. Hier kan je als consument dus de nodige informatie al missen.
Wij adviseren om de VSM Advieslijn te bellen als je informatie zoekt. Bel gratis 0800-9011, alleen tijdens kantooruren. Je kan ook de drogist of apotheek om advies vragen.

Vanaf 1 juli 2013 tref je in drogisterijen, apotheken en reformwinkels geen verpakkingen meer in de winkel aan die in strijd zijn met de nieuwe wetgeving. Dus bij alle homeopathische geneesmiddelen is op dat moment de indicatie (toepassing) van de verpakking.
Bij gezondheidsproducten verandert er niets.
Voorbeeld: Calendulan Zon blijft ongewijzigd.
Nee, slechts een deel van alle VSM producten hebben de status homeopathisch geneesmiddel. Bij deze producten vervalt de indicatie zowel op de verpakking als in de bijsluiter. Neem als voorbeeld Nisyleen. Behalve de naam Nisyleen staat er verder alleen op de verpakking dat dit een homeopathisch geneesmiddel is.
Op het productenoverzicht op deze website, vind je precies welk middel welke status heeft.
Ten eerste heeft de overheid bepaald dat er per 1 september 2012 geen reclame meer gemaakt mag worden voor homeopathische geneesmiddelen met indicatie. Een ontwikkeling waar wij uiteraard niet blij mee zijn. Met ingang van 1 augustus 2012 hebben wij alle informatie over homeopathische geneesmiddelen met indicatie van onze website verwijderd.

Ten tweede mogen producenten van homeopathische geneesmiddelen per 1 januari 2013 geen indicatie (klacht) meer op deze middelen vermelden.

VSM is van mening dat het de consument zo niet gemakkelijker gemaakt wordt om het juiste middel bij hun gezondheidsklacht te vinden.
Je kan de petitie tekenen op petities.nl ‘handen af van de homeopathie’. Ook kan je de Koninklijke Vereniging voor Homeopathie in Nederland (KVHN) benaderen. De KVHN is een consumentenorganisatie die zich actief inzet voor de bevordering van de homeopathie in Nederland.

VSM is van mening dat jij als consument en gebruiker van homeopathie recht heeft op juiste informatie over de toepassing van homeopathische geneesmiddelen. De VSM Advieslijn geeft je graag een persoonlijk en deskundig advies. Je kan de Advieslijn tijdens kantooruren (gratis) bereiken via telefoonnummer 0800-9011 of mail advieslijn@vsm.nl. Verder is het fijn om te merken dat veel mensen met ons mee willen denken. Heb je misschien een goede tip? We horen het graag!
Minister Schippers heeft bepaald dat homeopathische geneesmiddelen voortaan aan dezelfde criteria moeten voldoen als reguliere (niet homeopathische) geneesmiddelen. Dit houdt in dat deze middelen alleen een indicatie (klacht) op de verpakking mogen vermelden als een middel klinisch onderbouwd is.
Wereldwijd wordt veel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van homeopathie. Anders dan een aantal media wil laten geloven, komt homeopathie als werkzame remedie hier positief uit naar voren. Als je interesse hebt in meer informatie, stuur dan jouw specifieke vraag naar: internet@vsm.nl.
Vrijwel alle homeopathische geneesmiddelen zijn te gebruiken tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft. Indien dit niet het geval is, wordt het uitdrukkelijk vermeld in de bijsluiter.Deze geneesmiddelen hebben altijd een waarschuwing op het etiket of in de bijsluiter.Lees deze dus altijd zorgvuldig door.
Veel vrouwen krijgen last van brandend maagzuur als hun baby groeit en meer plaats gaat innemen in de buik. Er wordt druk op de maag uitgeoefend. Ook de spier die de maag afsluit verslapt onder invloed van de toename aan hormonen. Je begrijpt dat bijna iedere zwangere ermee te maken kan krijgen.

Wat je zou kunnen doen is je maaltijden verdelen in 6 kleinere porties, rechtop zitten tijdens het eten en sterk gekruide voedingsmiddelen vermijden. Soms helpt het ook om kleine slokjes (lauwe) melk te drinken. Alleen is dat 's nachts niet zo handig. Eet in ieder geval niets meer in de drie uur voordat je naar bed gaat.

Voor een advies bij brandend maagzuur kan je contact opnemen met de VSM Advieslijn, mail Advieslijn@vsm.nl.
Deze indicatie is niet geschikt voor zelfmedicatie. Je kunt het beste advies vragen aan een homeopathisch arts.
De menstruatiecyclus kan onregelmatig zijn na het stoppen met de pil. Dit is normaal. Je hormooncyclus moet zich herstellen van het kunstmatig hormoongebruik. Je kunt het beste contact opnemen met je huisarts mocht je twijfels hebben over het verloop van de menstruatiecyclus en je wens om zwanger te worden. Is er geen verklaring voor het uitblijven van een zwangerschap, dan kun je altijd eens contact opnemen met een homeopathisch arts.
Je kunt de natuur een klein beetje helpen, door te vrijen op je vruchtbare dagen. Ongeveer een week na je laatste menstruatie en veertien dagen voordat je weer ongesteld moet worden, vindt je eisprong plaats. Er komt dan een rijpe eicel vrij. Dit wordt ook wel ovulatie genoemd. Als je vanaf de eerste dag dat je ongesteld wordt dagelijks om ongeveer dezelfde tijd je temperatuur meet, ontdek je wanneer jij in je vruchtbare periode zit. Je temperatuur stijgt 12 tot 24 uur na de eisprong met 0,3 tot 0,5 graden. Het beste is om 24 tot 48 uur voor je eisprong gemeenschap te hebben. Als je pas gaat vrijen als je temperatuur toeneemt ben je te laat. De eicel blijft namelijk maar een paar uur vruchtbaar.
Puur Mama visolie capsules bevat zuivere visolie gemaakt van sardines en ansjovis (geen roofvissen) die gevangen worden in de Grote Oceaan en de Indische Oceaan. Puur Mama visolie staat onder strenge controle en voldoet ruimschoots aan de gestelde kwaliteitseisen. Het is ontwikkeld volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. De capsules zijn daarom geschikt voor gebruik tijdens je zwangerschap en in de periode dat je borstvoeding geeft.
Juist wel. Door VSM puur Mama zwangerschapsvitamines te combineren met VSM puur Mama visolie capsules voorzie je jezelf en je kindje van een optimale basis. De selectie en dosering van vitamines en mineralen in de zwangerschapsvitamines is specifiek afgestemd op jouw vitaminebehoefte in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap, maar ook op de behoefte van je ongeboren of borstgevoede kindje.

Het omega-3 DHA vetzuur in de visolie capsules is een belangrijke bouwsteen voor je baby, zowel tijdens de zwangerschap als in de eerste maanden na de geboorte.Daarnaast draagt het omega-3 DHA vetzuur bij aan het behoud van jouw gezondheid en goede gemoedstoestand na de bevalling.
naar de kassa
0 producten VSM Winkelmand: